Sáfránykert

Kert bemutató

 

Fűszerkertünkben gyógy- és fűszernövényekkel ismerkedhetnek meg. Kertbemutató foglalkozásaink alkalmával zöldségek, gyümölcsök termesztése, gyümölcsfák metszése, szabad tájfajta és helyi fajta magok és gyümölcs oltványok őrzése és örökítése, biokertészeti, biodinamikus és permakultúra módszerek alkalmazása, ismertetése, bemutatása.

Kemencés bemutatók

Megtapasztalhatják a résztvevők a munkafolyamatokat – dagasztás, nyújtás, formázás… sütés, főzés szabad tűzön, kemencékben;
Megkóstolhatják a vidéki ételeket: kemencés kalácsok, kenyérlángos, sültek a dédszülők receptkönyvei alapján. /Előzetes bejelentkezés, egyeztetés szükséges./

Kézműves bemutatók és képzések

 

Mesterség bemutatók, felnőttképzések a barlangházak oktatótermeiben

/Előzetes bejelentkezés, egyeztetés szükséges./

Mesebarlang

 

…Létezett egy királyság ahol elfeledték az emberek a népi mesterségeket, mert egy gonosz boszorkány megátkozta őket, abban bízva hogy így az ő uralma alá hajthatja a népet. Ám a királyságban élt egy szegény legény/leány aki elhatározta, hogy visszaszerzi a mesterek szerszámait és megtanítja a vállalkozó kedvű ifjakat, hogy tovább éltethessék ezeket a mesterségeket. Mesélőnk, Róza kellő felkészítés után bocsájtja útra a bátor vállalkozókat a 7 próbára.

/Az interaktív mesejátékra óvodás és iskolás csoportok jelentkezését várjuk. Előzetes egyeztetés szüséges./

Jurta tábor

A jurták megragadó lelkisége a nyugalom, az összetartozás érzését emelhetik be a közösségbe. A tábor során maguk készíthetik el ételeiket, a programsorozatban résztvevők megtapasztalhatják a természet közelségét, bekapcsolódhatnak a helyi foglalkozásokba. /Előzetes bejelentkezés, egyeztetés szükséges.

Szabadtéri színpad

A Sáfránykert egyik központi eleme egy színpad rendezvénytérrel, szociális blokkal, teret ad az ünnepkör jeles napjaihoz, rendezvényeihez, valamint a közösségi rendezvényekhez előzetes egyeztetés alapján bérelhető.

Fogadópark

A bemutatótér beléptető parkja, ahol nagyobb csoportok is megpihenhetnek, felkészülhetnek a „hétpróbára”.

 

© 2023 Faluház Egerszalók